PROJECTE

  
 SURA / NO SURA
EN EL PRIMER EXPERIMENT OBSEVAM COM LA TARONJA PELADA S'ENFONSA DINS L'AIGUA I EN CANVI LA TARONJA AMB LA PELL SURA.
OSSITOS DE XUXE
PER FER AQUEST EXPERIMENT NECESSITAM "OSSITOS DE GOMINOLA" I AIGUA. ES TRACTA DE DEIXAR ELS ÓSSETS DINS AIGUA DURAN 1 DIA MÉS O MANCO I OBSERVAR EL RESULTAT. PODEM VEURE QUE HAN TORNAT MÉS GROSSOS, MÉS TRANSPARENTS I TENEN UNA TEXTURA MÉS GELATINOSA. ENS ENCANTA AQUEST EXPERIMENT. ELS OSSITOS SÓN TAN BONS....
FEIM NEU
SI NO FA NEU A SANTA MARGALIDA.......LA FEIM NOSALTRES!!!!
MESCLAM 3 TASSONS DE BICARBONAT AMB 1 TASSÓ D'AIGUA BEN FRESQUETA, REMENAM I JA ESTÀ!!
HEM GAUDIT MOLT DE FER AQUEST EXPERIMENT PERQUÈ ÉS UN DELS QUE MÉS HEM MANIPULAT. JUGAM AMB LA NEU AMB LES MANS, FEIM HOMES DE NEU,... HEM FET LA NEU A LES TAULES, PERÒ N'HI HA HAGUT PER TOTS I CADA UN DELS RACONETS DE LA CLASSE!!!!
MESCLA DE COLORS
EN AQUEST EXPERIMENT OBSERVAM COM ES CREEN ELS COLORS SECUNDARIS A PARTIR DELS 3 PRIMARIS AMB LA TRANSFERÈNCIA DE L'AIGUA (CAPILARITAT).
OMPLIM 3 TASSONS D'AIGUA I ELS TENYIM CADA UN AMB UN COLORANT ALIMENTARI DIFERENT (BLAU, VERMELL I GROC). ENMIG DE CADA TASSÓ HI POSAM UN ALTRE TASSÓ BUIT I CADA TASSÓ ES COMUNICARÀ AMB ELS DEL COSTAT AMB PAPER DE CUINA ENRODILLAT. ELS TRES TASSONS AMB L'AIGUA AMB COLORANT S'HAN DE COL·LOCAR ESTRATÈGICAMENT PERQUÈ EN EL TASSÓ D'ENMIG S'HI FORMI EL COLOR SECUNDARI CORRESPONENT.  L'AIGUA PASSARÀ ALS TASSONS BUITS A TRAVÉS DEL PAPER DE CUINA. AIXÍ DE VERMELL I BLAU OBTENDREM EL LILA,  DE BLAU I GROC OBTENDREM EL VERD I DEL GROC I VERMELL OBTENDREM EL TARONJA. 
OBSERVAM UN POQUET CADA DIA COM ELS COLORS ES VAN FORMANT DURANT TOTA LA SETMANA. 
LLET DE COLORS
JUGAM AMB LA LLET, AMB EL COLORANT ALIMENTARI I AMB BASTONETS DE COTÓ BANYATS AMB SABÓ D'ESCURAR. OBSERVAM COM ELS BASTONETS BANYATS AMB SABÓ ESCAMPEN EL COLORANT. EL SABÓ FA NET I LLEVA EL COLORANT. DE LA MATEIXA MANERA TAMBÉ FA NETES LES NOSTRES MANS I ENS AJUDA A LLEVAR LA BRUTOR QUE HI PODEM TENIR.

 OU DE GOMA
ELS OUS SEMPRE ES TRENQUEN MOLT FÀCILMENT. PERÒ NOSALTRES HEM FET OUS DE GOMA!
HEM DE POSAR UN OU DINS VINAGRE DURANT 2 DIES. DESPRÉS EL TREIM I JA PODEM JUGAR AMB L'OU I FER-LO BOTAR. PETITS BOTETS!!!!!  ALGUNS HAN ACABAT ROMPUTS...
ENS HA AGRADAT MOLT FER BOTAR L'OU, PERÒ NO ENS HA AGRADAT TANT L'OLOR DE VINAGRE....
OLI ---- AIGUA
POSAM AIGUA I OLI DINS UN POT I...... NO SE MESCLEN!!!!!
QUEDEN TOTALMENT SEPARATS. HO PROVAM DE TOTES MANERES: PRIMER AIGUA I DESPRÉS OLI, I PRIMER OLI I DESPRÉS AIGUA.... I EL RESULTAT ÉS EL MATEIX.                                           
 SOM CIENTÍFICS

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog